0
Nummer av tidningen gensvar
0
Bokstäver om året

2020-08-30

Tema utlandsfödda i Gensvar

Möt familjen Crainea som flyttade till Sverige för att få bästa vården för blödarsjuka sonen Liam. Temat för det här numret är utlandsfödda och vi dyker ner i varför det saknas kulturell kompetens i vården och varför invandrare får sämre hälsa efter fem år i Sverige.  I över 20 år har Voff producerat tidningen Gensvar på uppdrag av Förbundet Blödarsjuka. I år gör vi också ett extra nummer med fokus på forskning som kommer ut i slutet av oktober. Det är Sandra Torstenson som står för den grafiska formen.

Foto: Magnus Pehrsson

2020-07-04

Reportage om relationen konst och vetenskap

Konstnärer och forskare har mycket gemensamt, bland annat nyfikenheten och viljan att ta sig an nya frågor. Carina Järvenhag undersöker den relationen närmare i ett reportage om konsthallen Accelerator för Vetenskapsrådets tidning Curie.  I utställningen Ympa orden, piska min tunga av konstnären Johanna Gustafsson Fürst ingår 21 träskulpturer ympade till olika former. Ympningen är en metafor för språkförlust och hur språk blir till och delas.

Foto: Christian Saltas

 

2020-07-02

Analys av coronakrisens effekter

Tillsammans med Trygghetsstiftelsen undersöker jag vad coronakrisen innebär för den offentliga sektorn på kort och lång sikt.  Jag kommer att intervjua forskare, arbetsgivare och fackliga representanter på olika myndigheter om vad omställning har betytt för dem under våren. Först ut är Martin Klaar, kompetensförsörjningschef på Kriminalvården. Han säger att: ”Inom den offentliga sektorn kommer vi att ha ett före och ett efter coronakrisen.”

 

2020-05-08

Triss i årsredovisningar

Trovärdigt, personligt och proffsigt, det utmärker årsredovisningar som Voff producerar. I år har vi samarbetat med Folkuniversitetet, Trygghetsstiftelsen och Sollentuna Energi och Miljö (SEOM). Gemensamt för alla tre är ett redaktionellt grepp som lyfter verksamheterna och gör årsberättelserna relevanta länge. Sandra Torstensson är grafisk formgivare och även hennes stilrena design håller i längden!

2020-05-08

Kvinnor i fokus i Gensvar

Kvinnor kan också ha blödarsjuka, det är något som Anna Tollwé har kämpat för att upplysa världen om i snart två decennier. Hon porträtteras i årets första nummer av Gensvar. Även Voffs samarbete med Förbundet Blödarsjuka sträcker sig 20 år tillbaka i tiden. Förutom tidningen gör vi också informationsmaterial som rollups, inbjudningar, broschyrer och foldrar. Det är Sandra Torstenson som står för all grafisk form.

 

2020-03

Hållbart för andra året i rad

HÅLLBARHETSRAPPORT För andra året i rad har Voff tagit fram
hållbarhetsrapport och ekonomisk redovisning för Sollentuna Energi och Miljö. Liksom förra året varvar rapporterna fakta med redaktionella inslag som reportage och stora bilder. Det är
Sandra Torstensson som har tagit fram den grafiska formen, även den slitstark och snygg!

2020-03

Rebellkirurgen har fått rätt

Han fick namnet Rebellkirurgen efter Erik Gandinis dokumentär med samma namn. Nu har Carina Järvenhag tillsammans med fotograf Johan Knobe träffat Erik Erichsen i hans hem i Småland. I dag tycker han sig ha fått upprättelse för mycket av sin kritik
av hur sjukvården fungerar. ”Förr ansågs jag som besvärlig”, säger han.

2020-01-14

Bäst på drönare

Professor George Nikolakopoulos trodde att mejlet från NASA var ett skämt, berättade han för Carina Järvenhag tidningen Curie. Men efter att robotikgruppen vid Luleå tekniska universitet hade gjort lyckade försök med att använda autonoma drönare i gruvgångar ville verkligen NASA inleda ett samarbete. Arbetet pågår nu för fullt och målet är att utveckla drönarteknik som ska kunna utforska planeter. Carina har arbetat med redaktionella uppdrag för Vetenskapsrådets sedan början av 2000-talet.

2020-01

Inspirerar med goda exempel

Voff samarbetar med Trygghetsstiftelsen om att ta fram och producera redaktionellt innehåll till hemsidan. Carina Järvenhag har bland annat beskrivit hur Kammarkollegiet, Kungliga Biblioteket och Polisen arbetar med omställning. Syftet är att ge andra myndigheter både kunskap och inspiration till att använda sina lokala omställningsmedel på ett effektivt sätt.

Slå på/av innehåll

Kontakta oss

Jag har långa relationer med mina kunder och som projektledare är jag lösningsinriktad och driven. Jag är van att leda och inspirera projektgrupper av olika sammansättningar. Min styrka som journalist är att kunna göra det mesta tydligt, relevant och läsvärt. Ofta skriver jag om svåra ämnen som forskning, medicin, miljö och energi. Jag tycker också om dela med mig av mina kunskaper och har kurser i att bli en bättre skribent och i opinionsbildning.

Carina Järvenhag

Journalist/Projektledare

070-608 99 76

Erfaren och stilsäker formgivare med tyngdpunkten på redaktionell kommunikation som årsberättelser och informationsmaterial. Mina gedigna kunskaper om typografi, bild och visuell kommunikation garanterar hög kvalitet och fokus på mottagaren. Jag tar även fram sälj- och marknadsföringsmaterial som annonser, säljbroschyrer, skyltar och banners. Oavsett om det är ett stort eller litet projekt är jag en trygg och lyhörd samarbetspartner.

Sandra Torstensson

Grafisk formgivare

070-206 32 04

sandra@voff.se

Vi brukar – lite skämtsamt – säga att Voff Media är kundens bästa vän. Men vi vill också gärna tro att det är så vi uppfattas.

SÄG HEJ

VAD VI GÖR

VOFF!

På uppdrag av Läkarförbundet fortsätter Carina Järvenhag att tillsammans med fotograf Johan Knobe skildra läkares arbetssituation och villkor. I höst står särskilt arbetsmiljö och löner i fokus. Onkologen Anna Das berättar varför hon vägrar riskera sin egen hälsa. Samtidigt som tre anonyma underläkare liknar sin arbetssituation vid en destruktiv relation. Artiklarna publiceras på kampanjsajten www.tryggvard.se.

I det senaste numret av tidningen Gensvar berättar Gert Grekow hur det var att växa upp med blödarsjuka under 1940-talet när ingen behandling fanns. Hans äldre bror dog av en hjärnblödning men Gert hade turen att överleva. Voff har producerat Förbundet Blödarsjukas tidning i över 20 år och det finns mycket kvar att skriva om. Sandra Torstensson gör den grafiska formen och Johan Knobe har tagit omslagsbilden.

 

 

 

Ja, det blev resultatet när Voff fick i uppdrag av SEOM att ta fram dekaler med ett nytt budskap till sopbilarna i Sollentuna. Sandra Torstensson har tagit fram den grafiska formen som på ett utmärkt sätt förstärker innehållet. Voff har samarbetet med SEOM sedan 2007 rörande kundtidningar, årsredovisningar och kommunikationsinsatser.

Tänkvärt och lättillgängligt, det var några omdömen när Carina Järvenhag höll en halvdagsutbildning på Compotech Provider. Deltagarna fick inblick i den journalistiska metoden och övade sig i att hitta formuleringar som funkar. Carina gav även tips om hur man undviker språkliga fällor, som till exempel modeord utan mening och skrytfenor.

Carina Järvenhag har träffat Peter Skippari som fick en massiv stroke och afasi som 52-åring. I dag får han kämpa med bokstäver, talsvar, och koder. Med afasi är det inte lätt att navigera i vår digitala vardag. Voff har samarbetet med Afasiförbundet i många år, både med redaktionella tjänster och informationsmaterial.

På uppdrag av Läkarförbundet har Carina Järvenhag åkt runt i Sverige och intervjuat läkare om deras arbetsvillkor. Artiklarna har sedan publicerats på kampanjsajten www.tryggvard.se. Men lagom till Almedalsveckan samlade Läkarförbundet 14 av läkarporträtten i en intervjubok.

Det blev en intensiv dag med många post it-lappar och goda idéer när styrelsens för Sveriges industriläkares förening möttes i Stockholm. I mitt uppdrag som facilitator ingick bland annat att leda idéövningar och att hjälpa till med att förädla dagens bästa uppslag. Kul också att få jobba ihop med min gamla kompis Michael Feldt, tidigare presschef på Läkarförbundet och nu egen konsult i Farsgubben Media.

Nyheter-ARKIV