Sveriges läkarförbund

Voff har samarbetat med Sveriges läkarförbund sedan 2013. Carina Järvenhag har skrivit ett 40-tal läkarporträtt och reportage för kampanjsajten tryggvard.se samt förbundets Facebooksida. Uppmärksamheten i sociala medier har gjort att antalet medlemmar i
Läkarförbundet har ökat kraftigt. Lagom till Almedalsveckan 2018 samlades 14 av porträtten i en intervjubok.

Carina Järvenhag håller även kurser i hur man blir en bättre skribent och i opinionsjournalistik för Läkarförbundets utredare. Hon har också varit facilitator när Sveriges industriläkare arbetade med sin kommunikationsstrategi.

Se exempel

Rebell som ser till patienternas bästa

Lojala läkare garant för en trygg vård

 

Vetenskapsrådet

Samarbetet med Vetenskapsrådet sträcker sig över större delen av 2000-talet. I dag medverkar Carina Järvenhag regelbundet i nättidningen Curie som bevakar och fördjupar aktuella forskningsfrågor. Curie både beskriver forskningens villkor och gör porträtt av forskare. Under åren har Carina skrivit om allt mellan himmel och jord; från astronauter och drönare till
hemliga koder och hur det var att studera på 1600-talet.

Se exempel

Inspiratör med sikte på rymden

Tillsammans knäcker forskarna historisk kod

Drönare tar steget från underjorden till rymden

Långt samarbete med SEOM

Årsredovisning / artikel / trycksak

Voff har på olika sätt samarbetat med Sollentuna Energi och Miljö, SEOM, sedan 2008. Vi tog fram och producerade deras första kundtidning Kontakt, och fortfarande i dag skriver Carina Järvenhag regelbundet i den nuvarande tidningen OM, som kommer ut med fyra nummer om året.

Voff producerar även Så här fungerar våra tjänster som årligen skickas hem till alla Sollentunabor. I år har vi även producerat SEOMs hållbarhetsrapport för 2018. En rapport som varvar fakta med redaktionella inslag.

Sandra Torstensson står för den grafiska formen i båda produktionerna och Johanna Henriksson har tagit bilderna.

Berättelser om blödarsjuka

ARTIKEL / TIDNING / trycksak

Voff har samarbetat med Förbundet Blödarsjuka i Sverige sedan år 2000. Ett kontinuerligt uppdrag är att producera magasinet Gensvar som kommer ut med fyra nummer mer år.

2018 gjorde vi en redesign av tidningen med nya typsnitt och ett nytt format. Det är den grafiska formgivaren Sandra Torstensson som både formger Gensvar och gör layouten till allt annat material på uppdrag av Förbundet Blödarsjuka.

Voff tar också löpande fram informationsmaterial som inbjudningar, rollups och annonser.

Trygghetsstiftelsen

ARTIKEL / TIDNING / trycksak

Voff hjälper Trygghetsstiftelsen med deras kommunikation på olika sätt, bland annat med innehåll till hemsidan och i sociala medier. Det handlar både om ta fram strategier och om att göra själva innehållet. Carina Järvenhag har bland annat beskrivit hur Kammarkollegiet, Kungliga Biblioteket och Polisen arbetar med omställning. Syftet är att ge andra myndigheter både kunskap och inspiration till att använda sina lokala omställningsmedel på ett effektivt sätt. Carina bevakar också seminarium och erfarenhetsutbyten samt stödjer med rådgivning.

Voff håller även på att ta fram Trygghetsstiftelsens årsberättelse och årsredovisning för år 2019. Det är Sandra Torstensson som gör den grafiska formen.

Så blir du en bättre skribent

Facilitering / kurser / workshop

Konsten att undvika skrytfenor

Tänkvärt och lättillgängligt, det var några omdömen när  Carina Järvenhag höll en halvdagsutbildning på Compotech Provider. Vi ägnade förmiddagen åt att diskutera brand journalism och den journalistiska metoden. Deltagarna fick också öva sig i att hitta formuleringar som funkar och fick tips för att undvika språkliga fällor, till exempel skrytfenor och modeord utan mening. För Sveriges läkarförbund har Carina Järvenhag också tagit fram utbildningen Väck opinion – så skriver du debattartiklar! Det handlar både om praktiska tips för att ge sig in i debatten och en genomgång av några klassiska retoriska grepp – som fungerar ännu i dag!

Voff erbjuder också facilitering och stöd i att genomföra workshops.

Årsredovisning som berättar en historia

Årsredovisning / TIDNING / trycksak

Sedan 2005 har Voff tagit fram Folkuniversitetet i Stockholms årsberättelse. Texterna i årsberättelsen berättar på ett journalistiskt sätt om Folkuniversitetets verksamhet och är ett exempel på hur Voff arbetar med storytelling för att stärka varumärket för en organisation eller ett företag. Den grafiska formen har Art Director Sandra Torstensson tagit fram och fotograf är Anette Andersson Fahlkvist. Voff har en lång relation med Folkuniversitetet. Andra uppdrag är workshops, film, artiklar och foto.

Folkuniversitetets årsredovisning 2020

Uppdrag 50-årsfirande

TIDNING / trycksak

Sollentuna Energi gav Voff i uppdrag att ta fram en jubileumsbok i samband med företagets 50-årsfirande. Resultatet blev boken ”50 år – 1964-2014”. Innehållet bygger på intervjuer med nyckelpersoner, som berättar om ett decennium var. Detta kompletteras med viktiga händelser i bolagets historia och i omvärlden. Den grafiska formen plockar på ett lekfullt sätt upp element från Sollentuna Energis logotype. Voff har också tagit fram en särskild jubileumslogotype som framhävs på omslaget. Vi producerade även sex rollups med anledning av jubileet som bygger på den grafiska formen från jubileumsboken, och även här används de starka färgerna grönt och svart.

Voff har även tagit fram idé och grafisk form för Sollentuna Energis kundtidning Kontakt, som har getts ut sedan 2008.

Säljaren, Porträtt av en Hollywoodfru

ARTIKEL / FOTO

I Tidningen Säljaren nummer 3 har jag intervjuat den svenska Hollywoodfrun Maria Montazami. Artikeln och de fina bilderna av Johanna Henriksson visar en annorlunda sida av kändisen. Det handlar mer om varumärken och välgörenhet än om glamour och tofsar.

Till slut blev det ett porträtt över fyra sidor, men det var nära att det inte blev någon intervju alls eftersom Maria Montazami. Men till slut kunde vi hänga med från Make Up Store i Södertälje till Grand Hotell i Stockholm. Det blev en annorlunda eftermiddag.

Fastighetstidningen

ARTIKEL / FOTO

Voffs journalist Carina Järvenhag har granskat framtidens arbetsplatser på uppdrag av Fastighetstidningen. Egna skrivbord är på väg ut och istället kommer vi att använda olika miljöer beroende på våra arbetsuppgifter. Jobbet hamnade på omslaget med bilder av fotograf Magnus Pehrsson.

Spel om tillgänglighet

TRYCKSAK

På uppdrag av myndigheten Handisam har Voff tagit fram idén till – och producerat – Tillgänglighetsspelet. Voff hittade på ett annorlunda sätt att nå politiker och tjänstemän på kommuner och myndigheter, när Handisam ville öka intresset för frågor om tillgänglighet. Lotta Sjöberg har gjort illustrationerna som hela spelet bygger på.

Lika och inkluderad

TRYCKSAK

Voffs journalist Carina Järvenhag har skrivit texter och gjort intervjuerna till ett nytt studiematerial om mångfald. Uppdragsgivare är Handikappförbundens samarbetsorgan, HSO.

Tanken är att materialet ska inspirera till studiecirklar om mångfald inom funktionshinderrörelsen.

Kontakta oss

Jag har långa relationer med mina kunder och som projektledare är jag lösningsinriktad och driven. Jag är van att leda och inspirera projektgrupper av olika sammansättningar. Min styrka som journalist är att kunna göra det mesta tydligt, relevant och läsvärt. Ofta skriver jag om svåra ämnen som forskning, medicin, miljö och energi. Jag tycker också om dela med mig av mina kunskaper och har kurser i att bli en bättre skribent och i opinionsbildning.

Carina Järvenhag

Journalist/Projektledare

070-608 99 76

Erfaren och stilsäker formgivare med tyngdpunkten på redaktionell kommunikation som årsberättelser och informationsmaterial. Mina gedigna kunskaper om typografi, bild och visuell kommunikation garanterar hög kvalitet och fokus på mottagaren. Jag tar även fram sälj- och marknadsföringsmaterial som annonser, säljbroschyrer, skyltar och banners. Oavsett om det är ett stort eller litet projekt är jag en trygg och lyhörd samarbetspartner.

Sandra Torstensson

Grafisk formgivare

070-206 32 04

sandra@voff.se

Nummer av tidningen gensvar
0
Årsredovisningar
0
Bokstäver om året
0

Vi brukar – lite skämtsamt – säga att Voff Media är kundens bästa vän. Men vi vill också gärna tro att det är så vi uppfattas.

SÄG HEJ

VAD VI GÖR

VOFF!